ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ 4Οο ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 2023

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ 4Οο ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 2023

ΑΡΧ/ΣΚΟΠΗ ΚΑΘ. ΑΘΗΝΩΝ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Γιατί μπορεί και εσύ να σώσεις ζωές όταν χρειαστεί…

Ο Καθολικός Καθεδρικός Ναός Αγ. Διονυσίου Αρεοπαγίτου και η Ειδική ομάδα Αλληλεγγύης – Εθελοντική Διασωστική Ομάδα (Ε.Ο.Α.) διοργάνωσαν σεμινάριο παρουσίασης Πρώτων Βοηθειών την Κυριακή 5 Νοεμβρίου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ε.Ο.Α. και η Καθολική Εκκλησία συναντιούνται. Τις προηγούμενες φορές προσέφεραν τις υπηρεσίες τους σε μεγάλες διοργανώσεις, με αποκορύφωμα την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Αθήνα, όπου η μεγάλη συμμετοχή κόσμου καθιστούσε αναγκαία την πρόβλεψη για μέτρα Πρώτων Βοηθειών.

Αυτή την φορά η πρόεδρος κα Ευαγγελία Γκόβα, ο γενικός διευθυντής κ. Παναγιώτης Χατζημαλλής, η ειδική Παθολόγος-Εντατικολόγος κα Βίκυ Διαμαντίδου και μέλη της Ε.Ο.Α. παρουσίασαν στους συμμετέχοντες, οι οποίοι μάλιστα ήταν αρκετοί, τις διαδικασίες προσφοράς Πρώτων Βοηθειών σε περίπτωση ανάγκης. Στο αμφιθέατρο Auditorium έγινε μια πρώτη γενική παρουσίαση των διαδικασιών και ακολούθως σε τρεις ομάδες έγινε πρακτική εκπαίδευση στο πώς προσφέρουμε την βοήθειά μας με σωστή εκτίμηση των συνθηκών και με ασφάλεια σε περιπτώσεις καρδιακής ανακοπής, σε απόφραξη του αεραγωγού, στη χρήση του απινιδωτή, στις βασικές Πρώτες Βοήθειες σε τραυματία, καθώς και στα μέτρα προστασίας του θύματος και του διασώστη.

Ακολούθως, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να θέσουν τις ερωτήσεις τους στην Πρόεδρο και τον γενικό διευθυντή της Ε.Ο.Α και ν’ ακούσουν τις εμπεριστατωμένες και κατατοπιστικές απαντήσεις τους. Σίγουρα ένα τέτοιου είδους σεμινάριο δεν είναι κάτι το συνηθισμένο για μία Ενορία, είναι όμως πλέον κάτι αναγκαίο, όπως εξήγησε και ο εφημέριος του Ναού π. Γεώργιος Ντάγκας, γνωστοποιώντας ταυτόχρονα και την απόκτηση από τον Καθεδρικό Ναό ενός εξελιγμένου αυτόματου απινιδωτή.

Σε Ιερούς Ναούς αλλά και σε άλλους χώρους, όπου υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση ατόμων, δεν είναι απίθανο να χρειαστεί η παροχή των πρώτων βοηθειών μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου. Όπως έχουν δείξει τα γεγονότα, σε πολλές περιπτώσεις η παρουσία εκπαιδευμένου προσώπου στις πρώτες βοήθειες πραγματικά έσωσε ζωές.

Εκ μέρους της Ε.Ο.Α. συμμετείχαν – εκτός των προαναφερθέντων – οι τελειόφοιτοι φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ.κ. Ειρήνη Οκταποδά, Άννα-Μαρία Πάγκα και Αλέξανδρος Κοτοπούλης.

40ος Επετειακός Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας 2023

Η Ε.Ο.Α πάντα μαζί με την Transalp Hellas Club, ώς μια Ομάδα ,στάθηκε δίπλα στους δρομείς συνειδητά, με αυταπάρνηση προσφέροντας ένα κομμάτι της «Ελληνικής Ψυχής», που κουβαλάμε μέσα μας.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους δρομείς !!!

Συγχαρητήρια σε όσους τερμάτισαν !!!

Ένα μεγάλο Μπράβο από καρδιάς, σε όσους ξεπέρασαν τα σωματικά όρια αντοχής τους, όμως δεν κατάφεραν να τερματίσουν…..φέτος.

Ένα ευχαριστώ σε εσάς που με δύναμη ψυχής ,παλέψατε και μας διδάξατε ,πώς πρέπει να κυνηγάμε τα όνειρα μας… μέχρι να μας κοπεί η ανάσα, μέχρι να μη αντέχουν τα πόδια μας άλλο.

Να αποχωρούμε δακρυσμένοι, όμως με πείσμα για την επόμενη φορά ,πιο δυνατοί, ότι θα τα καταφέρουμε.

Για εσάς φίλοι μας που δεν ήσασταν εκεί, θα σας μεταφέρουμε φράσεις των Εθελοντών της Ομάδας μας για να νιώσετε λίγα από τα συναισθήματα που κατακλύζουν κάθε Εθελοντή Διασώστη

“….όσο και να ακούγεται απλό, το σε ευχαριστώ φίλε μου , να σε έχει καλά ο Θεός….με κάνει να αναρωτιέμαι…πόσο πολύτιμη υπήρξε η βοήθεια μας…”. Θεοδόσης Ισιλακογλου Transalp Hellas Club.

“……Να βοηθήσουμε όσο περισσότερο κόσμο μπορούμε…” Παναγιώτης Κατσούλης Transalp Hellas Club.

“….δίναμε νερά σε όσους μπορούσαμε, ενώ οι ίδιοι είχαμε ώρες να πιούμε νερό.

Δώσαμε και τα δικά μας στους αθλητές….”

“…μας έλεγαν ευχαριστώ στην δικιά τους γλώσσα αλλά και σε πολλές περιπτώσεις μας έλεγαν ευχαριστώ στα Ελληνικά όπως και όσο ήξεραν.

Ένιωθα ότι έκανα κάτι όμορφο, κάτι που δημιουργεί χαμόγελα και θετικές σκέψεις, κάτι που γέμισε με τρομερή δύναμη τις μπαταρίες του μυαλού. μου …” Γρηγόρης Σιαβελής Transalp Hellas Club

“….Το να περνάνε οι άνθρωποι και να σε ευχαριστούν μόνο και μόνο που βρίσκεσαι εκεί…”

Αλέξανδρος Κολιάτσης-Πρόεδρος Transalp Hellas Club

….”έπεσε στην αγκαλιά μου και είπε θα λιποθυμήσω. Τον κράτησα σφιχτά και του είπα…πέσε πάνω μου. Ένα νέο παιδί , ο Νίκος, κατέρρευσε μέσα στα χέρια μου.

Έχανε τις αισθήσεις του και επανερχόταν συνεχώς.

Τις στιγμές που είχε τις αισθήσεις του, μου έλεγε να σηκωθώ, να μη μουδιάσουν τα γόνατα μου.

Παρόλο που λιποθυμούσε τα χέρια μας ήταν πιασμένα σφιχτά συνέχεια.

Όταν το ασθενοφόρο τον παρέλαβε ,το πλήθος τον χειροκροτούσε και οι δρομείς του φώναζαν ..Άξιος..

Με πήρε τηλέφωνο να μου πει μια λέξη που οι Εθελοντές ακούμε σπάνια.

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!! ….” Γκόβα Ευαγγελία – Πρόεδρος Ε.Ο.Α

Ευχαριστούμε τα Μέλη της Ε.Ο.Α και την Transalp Hellas Club , που ΜΑΖΙ ΠΑΝΤΑ θα συνεχίσουμε να δίνουμε μάχες ΑΓΑΠΗΣ-ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και ΕΛΠΙΔΑΣ, στον κόσμο.

Νίκο η Ομάδα μας θα σε περιμένει στο Μαραθώνιο του 2024 να γιορτάσουμε μαζί…το μετάλλιο σου !!!

Να σας έχει όλους ο Θεός καλά , για τη Δύναμη που μας δώσατε!!!