ΙΔΡΥΤΕΣ

Η πρόεδρος Ευαγγελία Γκόβα

Πρόεδρος

Ευαγγελία Γκόβα

Διευθηντής Παναγιώτης Χατζημαλλής

Γενικός Διευθυντής

Παναγιώτης Χατζημαλλής

Η ΕΙΔΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ-ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ (Ε.Ο.Α.) αποτελεί έναν ιδιωτικό αμιγώς ελληνικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό πανελλήνιας εμβέλειας, ο οποίος αποτελείται από μια παρέα από άτομα με πολύχρονη εμπειρία στον Εθελοντισμό αλλά και νέων Στελεχών του Εθελοντισμού που αποφάσισαν να συμβάλουν, με όσες δυνάμεις διαθέτουν, στην αντιμετώπιση Κοινωνικών, Περιβαλλοντικών , Ανθρωπιστικών και γενικά προβλημάτων που προκύπτουν λόγω ανθρωπογενών και φυσικών καταστροφικών γεγονότων.

Οι ιδρυτές της Ομάδας αυτής , είναι η Ευαγγελία Γκόβα- αδειούχος Νοσηλεύτρια και νυν Πρόεδρος και ο Παναγιώτης Χατζημαλλής-Εθελοντής Διασώστης- γενικός Διευθυντής της Ομάδας.

Η φιλοσοφία του κάθε Μέλους μας αλλά και όλης της Ομάδα μας συγχρόνως επικεντρώνεται :

– Στην Αρχή του αλτρουισμού, της ευεργεσίας, της συμπόνιας και της φροντίδας προς τους άλλους Συνανθρώπους μας

– Στην ιδέα της αλληλεγγύης .

– Στο ότι η αμοιβαιότητα, είναι η κατανόηση ότι η βοήθεια προς τους άλλους μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία μίας αλυσιδωτής προσφοράς βοήθειας .

– Στις Αξίες της ισότητας και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης με βάση την πεποίθηση ότι η ανισότητα και η αδικία είναι ηθικά και κοινωνικά απορριπτέες.

– Στην έντονη Φιλοζωική μας αγάπη , πιστεύοντας ότι και τα ζώα είναι ψυχές που υποφέρουν.

– Στο ότι η εν γένει εθελοντική Προσφορά συνιστά μια εξαιρετικά επιμορφωτική λειτουργία που ενδυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη, ενισχύει την ενεργό συμμετοχή και τη συνύπαρξη, προσδίδοντας νέο περιεχόμενο στη ζωή.

H Διοίκηση αλλά και όλα τα Μέλη, δίνουμε μεγάλο βάρος στην σωστή και ορθολογική εκπαίδευση και επιμόρφωση – σε όλα τα προαναφερθέντα θέματα και ιδιαίτερα σε θέματα Πρώτων Βοηθειών – κρατικών λειτουργών, επαγγελματιών, εθελοντών, Στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας, σε Ιδρύματα και στην εν γένει νεολαία.

Σας χρειαζόμαστε λοιπόν, Φίλες και Φίλοι μας. Θέλουμε να σας έχουμε κοντά μας, συνοδοιπόρους μας στην Κοινωνική αυτή προσπάθεια μας για να δημιουργήσουμε ΜΑΖΙ μια αλυσίδα αλληλεγγύης και ανιδιοτελούς προσφοράς στον Άνθρωπο, στην Κοινωνία και σε οτιδήποτε μας περιβάλλει.

Η Ομάδα μας λοιπόν σκεπτόμενη πως βρισκόμαστε στο σταυροδρόμι μιας μεγάλης απόφασης , επέλεξε ότι πρέπει να σταθούμε όρθιοι, ώς Άνθρωποι και ώς πολίτες.

Όλα τα Μέλη μας, αποφασίσαμε να μη κρυφτούμε απέναντι στην Ευθύνη. Αποφασίσαμε να απεμπολήσουμε τη ρηχή διαφυγή. Αποφασίσαμε να Υπηρετήσουμε το Χρέος. Το Χρέος μας προς τον Συνάνθρωπο μας.

Γιατί, απλά, πιστέψαμε ΟΛΟΙ μας τούτο: «Αν έχεις κάτι μέσα σου, δίνε το στους άλλους. Ο Θεός δεν το χάρισε σε σένα. Στο εμπιστεύτηκε μόνο και σου ανέθεσε να το σκορπίσεις».

Και αυτό που μας ανέθεσε ο Θεός να σκορπίσουμε είναι: η ΑΓΑΠΗ. Η Αγάπη προς τον Συνάνθρωπο μας, τον λιγότερο τυχερό από μας.

Γιαυτό έχουμε χρέος να διακονέψουμε αυτή την πρόκληση.

Γιατί έχουμε ανάγκη και από χέρια και από φωνές και από καρδιές.

Όσο πιο πολλοί, τόσο πιο δυνατοί και Σεβαστοί θα είμαστε.

Σας χρειαζόμαστε για να γίνουμε ακόμα ένας ισχυρός κρίκος, στην αλυσίδα της Αγάπης, της Προσφοράς και της Αλληλεγγύης με στραμμένο πάντα το βλέμμα μας ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ!!

Είμαστε λοιπόν εδώ και σας περιμένουμε, ώστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να αποτελέσουμε τον Γίγαντα της ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ, της ΑΓΑΠΗΣ, της ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ και της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.

Και βεβαίως να μη ξεχνάμε ότι ο Εθελοντισμός είναι ο Πολιτισμός μιας χώρας.

Μέσα δε, από τις κάθε είδους δράσεις μας, προσπαθούμε και θα προσπαθούμε να τονίζουμε και το νόημα των 17 Στόχων του Ο.Η.Ε. για την Βιώσιμη Ανάπτυξη (ατζέντα 2030).